Innovatie & techniek

Als maatwerkbedrijf zetten we volop in op innovatie. Westlandia investeert continu in haar medewerkers met nieuwe technieken en technologieën om onze klanten op de best mogelijke manier van dienst te kunnen zijn. Ook onze medewerkers worden door vooruitstrevende arbeidsondersteuning geholpen in de uitvoering van hun dagelijkse taken. Binnen onze processen hebben wij continu oog voor digitalisatie. Met een eigen ICT afdeling wordt voortdurend geïnvesteerd in verdere automatisatie en dataverwerking.

 

TTI

Westlandia is actief in een Europees project genaamd TTI (Toegepaste Technologische Innovatie).

Als één van de 6 proeftuinen werd een automatische, intelligente stapelhulp ontworpen en kan als voorbeeld gelden van een innovatieve samenwerking tussen maatwerkbedrijven, kennisinstellingen en reguliere economie.

Meer info via volgende link : http://technologiehelpteenhandje.be/proeftuin/automatische-stapelhulp/

 

3D

Westlandia is actief binnen het project ‘Tetra Sensalo’ ism University of Antwerp. Binnen dit project wordt nagegaan welke 3D-visietechnieken er toegepast kunnen worden in montage, verpakking of logistiek. Dit kan op domeinen van kwaliteitscontrole, arbeidsondersteuning, cobot en veiligheid.

Meer info over dit project via volgende link : http://elektromechanica.com/#

 

COBOT

Eind 2022 namen wij onze eerste cobot in gebruik in de afdeling verspaning. Een collaboratieve robot is bedoeld om samen te werken met medewerkers in eenzelfde werkopstelling. Onze missie blijft tewerkstelling van maatwerkers en deze cobot helpt hen op een ergonomische manier het repetitieve werk uit te voeren met een hoge graad van nauwkeurigheid.