Westlandia verpakt filters voor mondmaskers in opdracht van Sioen.

08 Mei 2020

De Belgische overheid zal in de komende dagen en weken iedereen voorzien van 2 filters om in uw mondmasker te plaatsen. De filters kunnen ingevoegd worden in de mondmaskers die de mensen zelf maken (https://maakjemondmasker.be) of in mondmaskers die voorzien zijn van een opening hiertoe.

De firma Sioen staat in voor de productie van de filters en het versnijden ervan. Dit is een 100% Belgische aangelegenheid met productie van de filters op rol in Luik en het machinaal versnijden in stukken van 20x20 cm in de vestiging in Poperinge (Coatex).

De filters dienen per 2 manueel verpakt te worden in een voorgedrukte omslag om dan uit te leveren naar een centraal verzamelpunt van waaruit de verdere verdeling kan gebeuren.

De firma Sioen won de aanbesteding voor de levering van 6 miljoen filters en met onze verpakkingsafdeling zijn we bij Westlandia graag partner om een deel van dit volume te verpakken.

Veel van onze medewerkers kunnen hiermee terug aan de slag na een periode van economische werkloosheid en dragen hiermee ook hun steentje bij tot het welslagen van deze opdracht.